Teamet for høretekniske hjælpemidler hos Center for Syn og Hjælpemidler har et tæt samarbejde med fagpersoner i Aarhus Kommune. Vi bevilger hjælpemidler til borgere i alle aldre, der allerede har høreapparater, som fungerer, som de skal, men stadig har problemer med at høre i nogle situationer. Det vil sige, vi kan ikke bevilge høreapparater men andre hjælpemidler, der kan kommunikere med høreapparaterne og dermed give borger en bedre hørelse i de situationer, hvor de har svært ved at høre.

Her på siden kan du finde råd og vejledning til dig som fagperson i forhold til, hvordan du kan hjælpe din borgere videre.

Er der usikkerhed omkring høreapparaterne, og om de fungerer godt nok, kan du læse mere om dette under Høreteamets (Aarhus Kommunes Høreteam arbejder med justering og reparation af høreapparater). Her finder du også kontaktoplysninger, hvis du har brug for hjælp til af afgøre, om høreapparaterne fungerer godt nok.

Inden du hjælper borger med at ansøge om et høreteknisk hjælpemiddel, kan det være en god idé at læse vores råd, om der er noget, man selv kan gøre for at forbedre hørelsen i en given situation. Disse råd og vejledninger kan du finde via nedenstående link:

Hvis borger ønsker at ansøge om høreteknisk hjælpemiddel og har adgang til Nem-id eller Mit-ID, skal der ansøges elektronisk via borger.dk.

Følg nedenstående link:

Hvis borger ikke har adgang til Nem-id eller Mit-ID, og du dermed ikke kan hjælpe med at oprette en ansøgning via borger.dk, så kan du kontakte teamet for høretekniske hjælpemidler direkte.

Du kan på borgers vegne ringe til teamet, så vil de hjælpe med at oprette en ansøgning pr. telefon. Du finder teamets kontaktoplysninger nederst på siden. Borger er også velkommen til selv at ringe.

Har du spørgsmål i forhold til høretekniske hjælpemidler til borger, giver vi gerne råd og vejledning. For at vi kan give den mest optimale vejledning, kan det være en god idé, at du undersøger hvilken type høreapparater, borger har, inden du kontakter os.

Eksempler kan være:

  • Vejledning i forhold til demente og brug af høretekniske hjælpemidler
  • Er høreapparaterne kompatible med forskellige høretekniske hjælpemidler
  • Bruger borgeren hjælpemidlet optimalt, kan det gøres på andre måder?
  • Er du i tvivl, om borger kan have gavn af et høreteknisk hjælpemiddel

Har du spørgsmål, må du gerne kontakte teamet for høretekniske hjælpemidler, så vil de hjælpe dig videre.