Gå til hovedindhold

Siddestilling for fagpersoner

Siddestillingsteamet hos Center for Specialrådgivning Aarhus er specialister i siddestilling og de komplekse elementer, der indgår i at indstille en kørestol optimalt til en borger

 • Læs op

Indhold

  Det er vigtigt for alle mennesker at kunne klare sig selv bedst muligt i deres hverdagsliv, på job eller uddannelse og i andre sociale sammenhænge. For kørestolsbrugere er kørestolen og siddestillingen af afgørende betydning for om det optimale aktivitetsniveau kan opnås.

  En god siddestilling og en veltilpasset kørestol er vigtig for at undgå skævheder, nedsat ledbevægelighed, slid eller overbelastning, smerter og tryksår, alt sammen problemer, der kan opstå, når man som kørestolsbruger sidder i lang tid.

  Siddestillingsteamets tilbud består af

  • Siddestillingsanalyse, et tilbud til personer med komplicerede siddeproblemer
  • 24-timerspositionering; placering i den siddende, liggende og stående stilling
  • Individuel valg og tilpasning af alle typer kørestole, puder samt andet tilbehør
  • Trykmåling
  • Udredning af årsager til tryksår

  VISO

  Siddestillingsteamet er VISO-leverandør på siddestillingsområdet. Se mere på VISOs hjemmeside.

  ViTSi

  Siddestillingsteamet er medlem af ViTSi, som er et tværfagligt netværk, der arbejder på at opsamle, udvlikle og skabe ny viden om siddestillingsproblematikker i forhold til mennesker, som sidder i kørestol. Se mere på ViTSis hjemmeside.

  Alt efter hvor du er ansat i Aarhus Kommune, er der forskellige måder at få hjælp fra Siddestillingsteamet. På denne side kan du læse mere om, hvordan du kan få Siddestillingsteamets hjælp til en borger med siddestillingsproblemer. Er der noget, du er i tvivl om, kan du kontakte teamet pr. e-mail eller telefon.

  Er du ansat i en kommune, der har samarbejdsaftale med Center for Specialrådgivning Aarhus, kan du kontakte os, hvis du har brug for hjælp til en siddestillingssag. Du kan kontakte os pr. telefon, via mail eller udfylde et henvendelsesskema.

  Henvendelsesskema Siddestilling

  Når du udfylder henvendelsesskemaet, skal du anmode om en af vores ydelser, som du kan finde i Center for Specialrådgivning Aarhus' ydelseskatalog.

  Siddestillingsteamet har samarbejde med Horsens Kommune om at hjælpe med at løse komplekse siddestillingssager.

  Er du ansat i en kommune, der ikke har samarbejdsaftale med Center for Specialrådgivning Aarhus, kan du kontakte Siddestillingsteamet, hvis du har brug for hjælp til en siddestillingssag. Du kan kontakte os per telefon, via mail eller udfylde et henvendelsesskema, så kan vi sammen aftale det videre forløb.

  Henvendelsesskema Siddestilling

  Når du udfylder henvendelsesskemaet, skal du anmode om en af vores ydelser, som du kan finde i Center for Specialrådgivning Aarhus' ydelseskatalog.

  Ydelseskatalog 2024

  Er du ansat på Sårambulatoriet og har mistanke om, at sårproblematikken er opstået fra den siddende eller liggende stilling? Så kan du kontakte os pr. telefon eller via e-mail.

  Sidst opdateret: 23. februar 2024